Sir Cupani 2018 - Kırmızı şaraplar İspanyol Şarabı Rioja
Çeşit: Tempranillo %100
Dikim yılı: 1982
Kök: Richter 110 ve Chasela 41
Yükseklik: 537 metre
Alkol: 14,5º
Alan: 3.6 Ha
Eğitim: Çalı asmalar
Dikim aralığı: 2,35 x 1,20 m
Şişe: Ocak 2021
Üretim: 987 şişe. 5.500 kg/Ha (Tempranillo'nun izin verilen verimi 6.500 kg/Ha)
2018
HASAT
12 kg kasalarda elle toplanmıştır.
ŞARAP YAPIMI
Elle saplarından ayrılmış ve 1.500 l. paslanmaz çelik tanklarda fermente edilmiştir.
Yeni Fransız meşe fıçılarda malolaktik fermentasyon. 25 ay boyunca kendi tortusunda olgunlaştırılmıştır.
Şarap imalathanemizde oksidasyona karşı koruma, her fıçıda yaklaşık 5 cm tortu ile doğal olarak gerçekleştiği için çok az veya hiç batonnage uygulanmamaktadır.
TADIM NOTLARI
Tiramisu - kahve, krema ve kakao notaları. Cesur, iyi yapılandırılmış yuvarlak bir ağız hissi ile uzun süreli bir bitişe sahip. Gelecek yıllarda birçok yıl boyunca bir koleksiyonu mutlu bir şekilde süsleyecektir.